slusaonica01
livestream01

 P IMG 20200820 175823

Na početku rujna očekivano se smanjio broj turista na području otoka Paga. No, očekuje se kako će turistički rezultati u podsezoni ipak biti zadovoljavajući. Prema navodima medija u Sloveniji, mnogi Slovenci bi, makar vikendom, dolazili u Hrvatsku, ali zbog ograničenja koja je postavila Vlada Slovenije, to ne mogu.

Zbog toga traže selektivan pristup epidemioloških mjera, odnosno dozvolu dolaska građana Slovenije u dijelove Hrvatske koji nisu ugroženi korona krizom. No, za sada, Vlada Slovenije na to ne reagira. Uz to, velik je problem i to što ne dolaze ni Austrijanci koji su česti gosti u podsezoni. Hrvatska turistička zajednica organizira promotivnu akciju kojom se želi potaknuti domaće goste na dolazak na Jadran, ali malo je vjerojatno da će to utjecati na turističke rezultate u podsezoni na otoku Pagu. Ipak, još uvijek na otoku je značajan broj turista iz Poljske, Slovačke, Mađarske i Njemačke. Glavni dio turističke sezone završio je posljednjih dana kolovoza, odlaskom Slovenaca i Austrijanaca, a u rujnu se, i bez korona krize, smanjuje broj turista. Turistička sezona je prošla, a rezultati su bolji od očekivanih. Kakvi će biti rezultati podsezone, tek će se vidjeti. Dobra vijest je da, prema podacima turističkih agencija koje popunjavaju turističke kapacitete na području otoka Paga, postoji interes turista za dolazak na otok Pag iduće godine. To je pogotovo izraženo na području Poljske i Njemačke. No, o korona krizi, odnosno o općim prilikama u svijetu vezanih uz koronu, ovisit će i turistička sezona iduće godine u Hrvatskoj, a tako i na otoku Pagu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK