slusaonica01
livestream01

nezaposleni

Slabija i kraća turistička sezona od lanjske donijela je slabije prihode, a imala je učinak i na tržište rada. U Zadarskoj županiji na kraju ljeta evidentirano je 30 % više nezaposlenih nego u istom razdoblju lani.

Kako će se te brojke kretati u jesenskim mjesecima teško je predvidjeti, ali mnogi se uzdaju u nastavak državne pomoći. Posljednjega dana mjeseca kolovoza u Zadarskoj županiji službeno su nezaposlene bile 4534 osobe. To je čak 1405 ljudi više nego istoga dana lani. Daljnja analiza podataka Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje pokazuje da je čak 1426 osoba bez posla ostalo od početka lipnja do kraja kolovoza. Rezultat je to slabije turističke sezone i manje potražnje za radnicima.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK