slusaonica01
livestream01

Radio Pag sapice 1

Paške šapice, facebook stranica iza koje se kriju žene divnog srca, pravo su osvježenje u gradu Pagu. Pod motom udomi, ne kupuj kućnog ljubimca, nahrani gladnu životinju, budi teta čuvalica ili barba čuvar na 24 do 48sati, prevezi šapice do veterinara ili udomitelja, doniraj hranu, sponzoriraj liječenje ili sterilizaciju, nekoliko žena okupilo su u vrijednu inicijativu spašavanja brojnih maca lutalica na području Grada Paga.


"Ideja inicijative je okupiti dobre ljude velikog srca na području naše lokalne zajednice koji su voljni pomoći paškim šapicama. Nismo udruga, nemamo sklonište, ali gdje ima volje ima i načina. Svatko od nas može učiniti nešto, a ako nas se dovoljno uključi, možemo učiniti mnogo. Sav angažman je na volonterskoj osnovi, nismo organizirani vertikalno, dakle, svi su pozvani pokretati stvari. " - kažu iz Paških šapica.
"Ako volimo svoj grad onda se pobrinimo i za njih, jer nebriga za ove gradske ulične mačke šalje jako ružnu sliku o Pagu u svijet. Neka Grad Pag bude primjer grad drugim gradovima kako se zbrinjavaju i vole ulične šapice. Želimo podići građansku svijest o tome koliko je bitno kastrirati kućne ljubimce i brinuti o njima. " - kaže Mirjana Karavanić, jedna od akterki u inicijativi.
Paške šapice kažu kako se nadaju i pomoći Grada Paga s obzirom da zbrinjavanje šapica zahtjeva stalnu brigu, posjećivanje lokacija gdje se nalaze, hranjenje, odlaske veterinaru, a cilj je da se što više maca lutalica kastrira i zbrine udomljavanjem.
Akciji su se već priključili neki mještani, najviše doniranjem hrane za šapice.

Radio-Pag-sapice-1
Radio-Pag-sapice
Radio-Pag-sapice2

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK