slusaonica01
livestream01

Radio Pag Spomen kriz Ljubovo Lika

Paški branitelji, članovi UHVDR-a Grada Paga, na čelu s Davorom Fabijanićem, predsjednikom udruge i zamjenikom gradonačelnika Grada Paga, izgradili su na Ljubovu u Lici Spomen križ za poginule paške branitelje u VRO „Oluja“.

Na Ljubovu su poginuli branitelji s otoka Paga, Mate Šavar iz Paga (17. 10. 1954.-4.8.1995.), bojnik HV-a, zapovjednik 1. satnije 3 bojne, 118. domobranske pukovnije Gospić i Milivoj Pogorilić iz Povljane (22. 12. 1965.-4.8.1995.), časnički namjesnik 118. domobranske pukovnije Gospić. Za obranu Gospića i okolnih mjesta Ljubovo je bilo od velike vojne važnosti. U svakodnevnom neprijateljskom granatiranju stradavali su civili, a naselja su bila izložena velikom razaranju. Osvajanje Ljubova bilo je od presudnog značenja u VRO "Oluja" u Lici, a Hrvatska vojska je, nakon teških borbi i mnogih izgubljenih života hrvatskih branitelja, u tome uspjela.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK