slusaonica01
livestream01

Radio Pag Sapice

Prva mačka je ulovljena u lovku i sterilizirana, javljaju iz "Paških šapica", neformalne grupe žena iz Paga koje su se okupile s plemenitim i, za grad Pag, korisnim ciljem pomaganja mačkama, njihovim hranjenjem i pokušajem kontrole njihovog razmnožavanja. Na nekim dijelovima Paga ima velik broj mačaka koje su prepuštene ulici i nekontrolirano se množe. U "Paškim šapicama" navode kako bi svi oni koji hrane ulične mačke, ako su pitome, trebali odnijeti na sterilizaciju.


"Vrijeme je da se svi počnemo odgovorno ponašati prema svojim kućnim macama odnosno da ih se sterilizira," navodi Mirjana Karavanić, članica "Paških šapica".
Cilj je smanjiti broj mačaka i hraniti ih kako mačke više ne bi morale tražiti hranu kopajući po smeću. U Pagu je ova inicijativa naišla na veliko odobravanje, a podršku akciji dao je i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK