slusaonica01
livestream01

Radio Pag Lokalna transmisija

Na području Grada Paga dogodila se lokalna transmisija korona virusa, širenje zaraze unutar lokalne zajednice, bez utjecaja zaraženih osoba koje bi došle iz nekog drugog mjesta. Prema izvješćima Stožera civilne zaštite Zadarske županije, širenje zaraze korona virusom u Pagu dogodilo se uglavnom obiteljskim kontaktima. U ponedjeljak, 16. studenog 2020. godine, na području Grada Paga je, prema izvješću Stožera civilne zaštite Zadarske županije, 11 aktivnih slučajeva, dakle osoba koje potvrđeno imaju Covid-19.

Stožer civilne zaštite Grada Paga donio je niz preporuka za tvrtke, institucije, škole i druge. Osnovna i srednja škola su prešle na online nastavu, a Dječji vrtić Paški mališani je počeo s parcijalnim radom. Poduzete su temeljne mjere za sprečavanje širenja korona virusa, što je bilo nužno. Naime, zbog malog broja stanovnika Paga i istog područja kojim se većina kreće, lako dolazi do kontakata. No, usprkos tome što je broj oboljelih od Covida-19, kao i broj potencijalno zaraženih korona virusom (osobe u samoizolaciji, novotesirani), za Pag razmjerno velik, u Pagu nije izvanredno stanje. Poštivanjem propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Stožera civilne zaštite Grada Paga, može se u kratkom roku spriječiti daljnje širenje zaraze. Kako se velika većina stanovnika Paga pridržava mjera i uputa, može se pretpostaviti kako bi se uskoro mogle znatno ublažiti posljedice lokalne transmisije korona virusa na području Grada Paga.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK