slusaonica01
livestream01
  • image

Radio Pag Djecji vrtic Paski malisani Pag

Nakon što je nova zgrada Dječjeg vrtića Paški mališani dobila uporabnu dozvolu, nezavisnim vještačenjem utvrđeno je kako na zgradi ima preko dvije stotine manjkavosti u građevinskom dijelu koje treba ispraviti kako bi vrtić mogao funkcionirati, što nameće brojna pitanja o kvaliteti i načinu gradnje, ali nameće i nove, velike troškove za Grad Pag. Ovu nevjerojatnu činjenicu za Radio Pag je iznio gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.


"Nije jasno kako na zgradi vrtića, i nakon dobivanja uporabne dozvole, može biti preko dvije stotine građevinskih nedostataka, ali nažalost, to je upravo tako. Smatram da Grad Pag nije trebao krenuti u postupak dobivanja uporabne dozvole za zgradu vrtića dok nisu otklonjeni svi nedostaci. Ima na vrtiću puno problema, ali u otklanjanje tih problema moramo ići redom. Prvo idemo riješiti problem ograde koja je jedan od većih problema na vrtiću. Prema projektu, ograda je trebala biti od rosvaja, međutim napravljena je od običnog željeza najniže kvalitete. Ta ograda je već zarđala, od nje se otkidaju komadi i opasna je za djecu. Neshvatljivo je da u novom vrtiću djeca ne mogu izaći na balkon jer postoji opasnost da se ograda uruši ili da se na rđavoj ogradi djeca ozlijede. To se mora odmah popraviti i zato krećemo u obnovu ograde u cijelosti. Postojeću ogradu ćemo skinuti i postavit ćemo novu, pocinčanu ogradu i molim roditelje za strpljenje. Postavlja se pitanje tko je za sve to kriv, za te velike troškove koje u konačnom plaćaju građani Grada Paga. Naime, samo radovi na skidanju ove nekvalitetne i dotrajale ograde i stavljanje nove ograde vrijedni su oko 500. 000 kuna. No, nažalost, ima još jako puno nedostataka na zgradi vrtića i to će se sve morati otkloniti kako bi vrtić mogao normalno raditi. To se nije smjelo dogoditi, a za sve to netko je kriv."
Izvođač radova na izgradnji Dječjeg vrtića Paški mališani bila je tvrtka HM-PATRIA d.o.o. iz Zagreba.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK