slusaonica01
livestream01

Radio Pag Drazen Crljenko

Gradski vijećnik Dražen Crljenko izdao je priopćenje u kojem navodi:


Moram se oglasiti na izjavu gradonačelnika Fabijanića od 2. ožujka kako sam ušao u krug vrtića ispitujući se o radovima na ogradi. Moram reći da ja nisam ušao u krug dječjeg vrtića po riječima gradonačelnika Fabijanića kako bi se ispitivao o ogradi koju su postavljali majstori, nego sam kao svakog radnog dana doveo svoje dijete u vrtić u koji ide već treću godinu. Slučajno sam opazio da se izvode radovi na postavljanju nove ograde pa sam kao građanin ovoga grada upitao majstore što su postavljali ogradu o kakvom se materijalu radi. Po izjavi gradonačelnika od prije nekoliko dana stoji da radovi na zamjeni ograde stoje 500 000 kn te da je po projektu ograda trebala biti od inoxa pa smo očekivali da će nova ograda i biti od inoxa što bi možda opravdalo cijenu. Bio sam iznenađen dobivši odgovor. Rečeno mi je da je nova ograda od željeza i aluminija pa moram citirati izjavu gradonačelnika Fabijanića od 22. veljače.

"Na zgradi Dječjeg vrtića Paški mališani Pag odvijaju se radovi na skidanju dotrajale željezne ograde i postavljanju nove. Radovi su vrijedni oko 500. 000 kuna. Sredstva za zamjenu ograde osigurali su Ministarstvo regionalnog razvoja, Grad Pag i Dječji vrtić Paški mališani Pag ."Od svih građevinskih problema na zgradi vrtića odlučili smo najprije riješiti problem ograde," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. "Prema projektu, ograda je trebala biti od inoksa, međutim napravljena je od običnog željeza najniže kvalitete. Ta ograda je zahrđala, od nje su se otkidali komadi i bila je opasna za djecu."

Poučen iskustvom i strukom iz posla kojeg sam obavljao znam da su ta dva materijala nespojiva u okolini gdje prevladava sol u zraku nakon svake bure.
Negodovao nisam, a prokomentirao sam da to nije baš najbolje rješenje za Pag. Tu je završio moj razgovor s majstorima.
Naravno da mi je sigurnost djece u vrtiću na prvom mjestu jer i moje dijete ide u taj vrtić, ali isto tako mi je stalo da se u Pagu nešto napravi ili ispravi na kvalitetan način.
Znači, u mojoj poruci na privatnom profilu Facebooka nisam prozvao nikoga niti krivio nikoga, poruka nije bila političkog karaktera, a najmanje sam dječji vrtić htio koristiti u predizbornoj kampanji za razliku od samog gradonačelnika koji je to iskoristio u predizborno vrijeme, u izjavi prije rekavši da vrtić ima dvjestotinjak nepravilnosti. Citiram objavu gradonačelnika od 19. veljače.

"Nakon što je nova zgrada Dječjeg vrtića Paški mališani dobila uporabnu dozvolu, nezavisnim vještačenjem utvrđeno je kako na zgradi ima preko dvije stotine manjkavosti u građevinskom dijelu koje treba ispraviti kako bi vrtić mogao funkcionirati, što nameće brojna pitanja o kvaliteti i načinu gradnje, ali nameće i nove, velike troškove za Grad Pag. Ovu nevjerojatnu činjenicu za Radio Pag je iznio gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. "Nije jasno kako na zgradi vrtića, i nakon dobivanja uporabne dozvole, može biti preko dvije stotine građevinskih nedostataka, ali nažalost, to je upravo tako. Smatram da Grad Pag nije trebao krenuti u postupak dobivanja uporabne dozvole za zgradu vrtića dok nisu otklonjeni svi nedostaci. Ima na vrtiću puno problema, ali u otklanjanje tih problema moramo ići redom. Prvo idemo riješiti problem ograde koja je jedan od većih problema na vrtiću. Prema projektu, ograda je trebala biti od rosvaja, međutim napravljena je od običnog željeza najniže kvalitete. Ta ograda je već zarđala, od nje se otkidaju komadi i opasna je za djecu. Neshvatljivo je da u novom vrtiću djeca ne mogu izaći na balkon jer postoji opasnost da se ograda uruši ili da se na rđavoj ogradi djeca ozlijede. To se mora odmah popraviti i zato krećemo u obnovu ograde u cijelosti. Postojeću ogradu ćemo skinuti i postavit ćemo novu, pocinčanu ogradu i molim roditelje za strpljenje. Postavlja se pitanje tko je za sve to kriv, za te velike troškove koje u konačnom plaćaju građani Grada Paga. Naime, samo radovi na skidanju ove nekvalitetne i dotrajale ograde i stavljanje nove ograde vrijedni su oko 500. 000 kuna. No, nažalost, ima još jako puno nedostataka na zgradi vrtića i to će se sve morati otkloniti kako bi vrtić mogao normalno raditi. To se nije smjelo dogoditi, a za sve to netko je kriv."
Izvođač radova na izgradnji Dječjeg vrtića Paški mališani bila je tvrtka HM-PATRIA d.o.o. iz Zagreba.)"

Iz citiranih izjava je vidljivo tko dječji vrtić koristi u predizborno vrijeme.
Ja nisam širio neistinu o ogradi koja se mijenja. Rekao sam istinu koja očito nekoga boli.
A na pitanja zašto nisam do sada pisao o vrtiću na društvenim mrežama odgovaram da nisam imao pristup podacima kako o projektu tako i financijama jer u vrijeme projektiranja i same izgradnje vrtića nisam bio u Gradskom vijeću. I sada ne tražim ničiju odgovornost nego da izvršna vlast bude transparentna i javnosti omogući uvid u pravo stanje i trošak vrtića što bi bilo korektno pogotovo od strane gradonačelnika da ulovi tu praksu kao i za sve buduće nositelje te titule. Gradonačelniče budite transparentni i skinite rukavice.

Dražen Crljenko

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK