slusaonica01
livestream01

Radio Pag SRC Olympico

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić izdao je priopćenje za javnost u kojem navodi:
Predmet „Jović” je najveći financijski gubitak za Grad Pag, a svakodnevno me građani grada Paga o njemu pitaju jer građani žele znati istinu. Da isti predmet nije obavijen velom tajne te da se je sve prvenstveno građanima grada Paga prezentiralo na transparentni način ne bi javnost toliko bila zainteresirana za ovu aferu. Narod želi znati kuda ide njihov novac. Da se je predmet vodio sa većom energijom i voljom za uspjeh, da se je o temama za ovaj predmet raspravljalo na sjednicama vijeća, da se je građanima grada Paga davala jasna slika o predmetu onda niti ova tema ne bi bila skoro pa svakodnevna, a opet o ovome javnost vrlo malo zna.


Današnji teret ovog predmeta je 15 milijuna kuna te sam si dao truda da kroz dokumentaciju koja se nalazi u gradu Pagu, pokušam građanima dati odgovor na njihova pitanja, ali ni dalje meni nije jasan gubitak tog spora.
U tom postupku sam tužitelj Božidar Jović nudio je nagodbu gradu Pagu koja je bila nekoliko puta manja od današnjeg iznosa koji je dosuđen presudom. Za nagodbu je bilo prostora sve dok presudu nije potvrdio drugostupanjski sud. Umjesto da se ide u nagodbu i prihvati višestruko manji iznos koji je tražio tužitelj, a koji iznos bi se plaćao bez kamata i u obrocima, 4. srpnja 2017. godine tadašnji gradonačelnik Maržić odlazi u Županijski sud u Zadru i ulaže pisanu požurnicu da se predmet što prije riješi. Riješio se je, a svi znamo na koji način.
I kada smo mislili da je tu kraj mukama grada Paga po predmetu Jović, odvjetnik Maržić ispostavlja gradu Pagu račun za svoje usluge na 600.000,00 kuna, na koji gradonačelnik Maržić uopće ne prigovara te se pokreće prisilni postupak naplate protiv grada Paga. Odvjetnik Maržić obavio je svega dva ročišta i napisao tri podneska. Hvala mu na kraju što je svom rodnom gradu u sudskom sporu prihvatio nagodbu da mu se umjesto 600.000,00 kn isplati 345.000,00 kuna.
Građani grada Paga moraju znati istinu, a kako se o ovom postupku javnost nije informirala, kako se na sjednicama vijeća o ovome nije pričalo, kako je to bila tabu tema, ne mogu se oteti dojmu da stvari na ovakav način nisu trebale biti okončane, a na štetu grada Paga i zato sam i slikovito naznačio da po meni ovo nije ništa drugo nego priznanje tužbe, zaključenje nagodbe, koje posljedice ćemo osjećati još koje desetljeće.

Ante Fabijanić gradonačelnik Grada Paga

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK