slusaonica01
livestream01

Radio Pag O izborima

Na lokalnim izborima u Gradu Novalji, Gradu Pagu i u Općini Kolan očekuje se rovovska borba za svaki glas. Jedino je u Općini Povljana mirnije i nema najava o nekoj ozbiljnijoj političkoj utakmici. Predizborna kampanja službeno će početi 1. svibnja, ali zapravo je već odavno počela.

U Gradu Novalji za sada su dvije politički suprotstavljene strane, jedna koju predvodi aktualni gradonačelnik Ante Dabo i druga koju, uz potporu HDZ-a, predvodi nekadašnji gradonačelnik Ivan Dabo Đono. Gradonačelnik Ante Dabo gotovo svakodnevno na društvenim mrežama postavlja objave o raznim projektima, dok se Ivan Dabo Đono nastoji nametnuti biračima svojom vizijom razvoja Grada Novalje. Na području Grada Paga politička scena se podijelila u nekoliko, po svem sudeći, oštro podijeljenih tabora. Koalicija Modesa i HDZ-a podržava aktualnog gradonačelnika Antu Fabijanića, kandidat SDP-a je predsjednik GO SDP-a Grada Paga Toni Herenda, a Dario Grašo, nekadašnji član SDP-a i predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga do raspuštanja Vijeća, je nezavisni kandidat grupe građana. Hoće li biti još kandidata za gradonačelnika, nije poznato. No, gotovo je sigurno kako će biti najmanje pet listi za članove Gradskog vijeća. Kampanja se odvija na društvenim mrežama, na terasama kafića, na terenu, odnosno u obilasku manjih mjesta. U Općini Kolan grupa bivših vijećnika Općinskog vijeća, ali i građana koji dijele njihove stavove, više ne bi željela vidjeti Marina Pernjaka na mjestu načelnika. Kandidaturu za načelnika Općine Kolan najavio je županijski vijećnik Josip Plazibat, nezavisni kandidat kojeg podržavaju Živi zid, Akcija mladih i grupa građana. Tko će sve biti kandidati za načelnike i gradonačelnike, kao i za članove gradskih i općinskih vijeća, znat će se tek poslije 29. travnja, zadnjeg roka za predaju prijedloga listi za predstavnička tijela i kandidature za gradonačelnike i načelnike. Na ovim izborima neće se birati zamjenici gradonačelnika i načelnika, što može stvoriti probleme u sklapanju koalicija. Politička podjela postoji ne samo među onima koji će se kandidirati, nego i među građanima. Predviđanja o mogućim pobjednicima su nezahvalna, jer će puno toga ovisiti o izlaznosti, a izlaznost će ovisiti o epidemiološkim okolnostima, pogotovo kada se radi o osobama starije životne dobi, kao i o motivaciji za sada neopredijeljenih birača. U svakom slučaju, 16. svibnja, nakon prvog kruga, ili 30. svibnja, nakon drugog kruga izbora znat će se tko će slaviti, a tko žaliti.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK