slusaonica01
livestream01

Radio Pag Udruga Veli skoj Zubovici o kadulji

U svibnju na otoku Pagu cvjeta kadulja koja svojim cvjetovima ukrašava otočni krajolik, a vrijeme cvjetanja kadulje je i vrijeme proizvodnje meda od kadulje. Uz to, mnogi otočani u svibnju beru listove kadulje, jer se smatra kako je ta biljka ljekovita.

Otočani znaju kako treba brati kadulju i beru listove ne oštećujući biljku. Međutim, na otoku je zamijećeno kako neki beru kadulju tako što iz tla trgaju cijelu biljku i tako je potpuno uništavaju. Na to je reagirala Udruga Veli škoj Zubovići i preko društvenih mreža uputila apel onima koje u udruzi nazivaju nesavjesnim beračima, odnosno čupačima kadulje. U udruzi Veli škoj Zubovići navode kako treba brati samo nadzemni dio, a korijenje se ne smije čupati, jer kadulja će idućeg proljeća ponovno procvjetati samo ako se listovi beru tako da se ne oštećuje korijenje.
"Neka svima ovako lijepo cvijeta i miriši svake godine," navode u udruzi Veli škoj Zubovići.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK