slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ministarstvo poljoprivrede obavijest vinogradarima

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je obavijest vinogradarima u kojem se navodi: "Obzirom na najavljene nestabilne vremenske prilike ovih dana s oborinama, postoji visoka opasnost od infekcija s uzročnicima bolesti peronospore (Plasmopara viticola) i pepelnice (Erysiphe necator) vinove loze.

Stoga bi bilo dobro provesti zaštitne mjere protiv spomenutih nametnika sa sistemičnim pripravcima, a zbog intenzivnog porasta loze. Protiv bolesti peronospore se može uporabiti jedan od dozvoljenih pripravaka: MIKAL PREMIUM F ili MIKAL FLASH ili CURZATE F ili neki drugi prema Fitosanitarnome informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi ( https://fis.mps.hr/trazilicaszb/).
Protiv pepelnice se također može rabiti jedan od pripravaka:
TALENDO ili COLLIS ili LUNA EXPERIENCE ili neki drugi prema Fitosanitarnome informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi ( https://fis.mps.hr/trazilicaszb/).
Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenoga sredstva za zaštitu bilja!
Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!
Skupljanje ambalažnoga otpada SZB provest će se dana 19.08.2021. u Nadinskome blatu (maslinik OPG Ivan Atelj, 200 m južno od rampe za utovar grožđa), u vremenu od 08:00 -10:00 sati.

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr. E – mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK