slusaonica01
livestream01

Nastavlja se susa

Sušno razdoblje na otoku Pagu se nastavlja i u posljednjem tjednu mjeseca kolovoza, usprkos promjeni vremena. Naime, nakon niza dana s visokim i ekstremno visokim temperaturama zraka i bez oborina, došlo je do naoblačenja, ali stanje s oborinama nije se poboljšalo. Promjena vremena nije donijela ozbiljnije količine kiše.

Prema podacima Meteorološke postaje Pag, za vrijeme izrazito oblačnog vremena u ponedjeljak i utorak, palo je samo 4, 3 mm kiše po metru četvornom. Poljoprivrednici kažu kako tako mala količina kiše nije prekinula dugo sušno razdoblje, jer kišnica nije ni prodrla u tlo. Zbog suše, najviše problema na Pagu mogli bi imati maslinari. Maslinari navode kako će na urod maslina, uz sušu, utjecati i velike, ekstremne vrućine kakve su bile u drugom dijelu srpnja i u prvoj polovici kolovoza. Procjenjuje se kako bi ovogodišnji urod maslina mogao biti oko 30 posto od prosječnog uroda. Maslinari navode kako će se, zbog suše, ove godine proizvesti manje maslinovog ulja nego prošle godine, ali će ovogodišnje maslinovo ulje biti vrlo kvalitetno.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK