slusaonica01
livestream01

RK Pag Radionica Univerzalne skole sportova

U sklopu programa rada Rukometnog kluba Pag i projekta Novalja4Kids, kroz Univerzalnu školu sportova RK Pag predstavljeni su osnovni elementi rukometa i odbojke. U programu je sudjelovalo preko 40 djece s područja cijelog otoka Paga. Uz stručno vodstvo trenerica rukometa Nikoline Prtorić, izbornika Hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvata i trenera odbojke Tonija Galića, djeca su uz igru naučili ponešto o odbojci i rukometu. U sklopu programa goste je pozdravio predsjednik Rukometnog kluba Pag, Jure Orlić. Kao gosti, radionicu su podržali predstavnik Grada Paga Duško Dragičević, direktorica TZG Pag Vesna Karavnić i ravnateljica OŠ Juraj Dalmatinac Pag Željka Zubović.


„Zaista smo iznenađeni brojem i izuzetnim interesom djece za uključivanjem u program rukometa i odbojke. Ovo je samo jedan mali dio programa kojeg smo pripremili kroz našu udrugu koja s punim programom Škole rukometa i odbojke kreće početkom listopada 2021. godine. Rukometna i odbojkaška škola trajati će do 5. mjeseca 2022. godine i provoditi će se po posebnom kurikulumu UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE „ PAG“ ZA DJECU OD 6-15 GODINA kojeg su za Rukometni klub Pag napisale; Maja Hećimović, mag.cin. i Dinka Kubović, mag.cin uz stručnu pomoć Maide Arslanagić, magistrice logopedije i sportskog menadžmenta te trenerica rukometa.
Važno je napomenuti da će škola odbojke i rukometa nakon završetka 1. razine edukacije, nastaviti raditi s polaznicima kao članovim/cama kluba RK Pag (odbojkaške ili rukometne sekcije) u smislu ekipiranja natjecateljskih timovima i natjecanja u županijskoj, a nadamo se i državnoj ligi. „ naglasio je predsjednik Rukometnog kluba Pag Jure Orlić.
Kada počinje škola rukometa i odbojke?
Početkom rujna 2021. godine Rukometni klub Pag započeti će s upisima zainteresiranih polaznika za sportove rukomet i odbojka. Prijaviti se mogu sva djeca od 6 do 15 godine starosti. Za starije od 15 godina organizirati će se rekreativni rad/trening uz trenera uz mogućnost stavanja tima/momčadi ako se za isto stvore uvjeti (volja i broj starijih polaznika) . Za početak, ovisno o broju polaznika treninzi će se održavati u sportskoj dvorani OŠ Juraj Dalmatinac u Pagu, gdje su nam od strane škole dodijeljene i prostorije za opremu.
Prijaviti se možete već danas u Rukometni klub Pag putem ONLINE prijave i tako osigurati svoje mjesto u jesenskoj školi rukometa i odbojke ili svoje članstvo u klubu. Broj polaznika kao i rok upisa je ograničen. Mjesečna članarina po polazniku će biti između 160,00 i 200,00 kuna, osim za osobe koje će se rekreativno baviti rukometom i odbojkom (izvan programa škole, kao klubski grači) biti nešto niža. Unutar članarine pokriveni su svi troškovi; naknada trenera, dres, članska iskaznica, edukacijski materijali i pravo na prisustvovanje radionicama s stručnjacima iz sportske medicine i sportske psihologije te 10% popusta za članove prilikom kupnje u DECATHLON trgovinama uz predočenje članske iskaznice RK Pag.
LINK ZA PRIJAVU U KLUB / ŠKOLU RUKOMETA I ODBOJKE - https://www.rk-pag.hr/uclani-se/
Na kraju zahvaljujemo se svim sponzorima; Gradu Pagu, Gradu Novalji, TZ Grada Paga, TZ Grada Novalje, Komunalnom društvu Pag d.o.o., Cratis d.o.o, projektu Novalja4Kids, Gtgrupa d.o.o, TJstudio, Papirnici Sabalić, Turističkoj agneciji Perla iz Paga i generalnom sponzoru DECATHLON Hrvatska na pomoći oko organizacije radionice i općenito financijskoj pomoći u radu i financiranju kluba.

Priopćenje RK Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK