slusaonica01
livestream01

Poslovna zona Proboj

Sve je bliže početak realizacije Poslovne zone Proboj na Pagu, velikog projekta koji bi trebao biti jedan od temelja budućeg gospodarskog razvoja Grada Paga. Name, Gradsko vijeće Grada Paga je, na prijedlog gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića, na 4. sjednici donijelo Odluku o osnivanju Poslovne zone Proboj.


"Ta odluka donesena je nakon što je u području obuhvata Poslovne zone Proboj provedena parcelacija zemljišnih čestica, te nakon što je proveden upis zemljišnih čestica u zemljišnim knjigama i u katastru. Donošenje Odluke o osnivanju Poslovne zone Proboj preduvjet je za daljnje postupke pred resornim ministarstvima i Vladom," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić za Radio Pag.
Prvi značajan korak prema uređenju Poslovne zone Proboj napravljen je 2018. godine kada je donesen UPU Poslovne zone Proboj. Nakon toga je, na području u blizini buduće poslovne zone, izgrađena vodosprema i elektroenergetski sustav, za što je iz državnog proračuna uloženo 24 milijuna kuna.
"Izgradnjom vodovodnog i elektroenergetskog sustava stvoreni su svi uvjeti za priključenje Poslovne zone Proboj na kompletnu infrastrukturu, za postavljanje priključaka za vodu, za struju, za uređenje javne rasvjete, uređenje odvodnje i svega ostalog što je predviđeno planom uređenja Poslovne zone Proboj," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Poslovna zona Proboj obuhvaća površinu od 45 hektara. Na 15 hektara površine izgradit će se solarne elektrane, a na ostaloj površini bit će uslužne djelatnosti, marine sa suhim vezovima, skladišta i stovarišta građevinskog materijala i druge djelatnosti.
"Izgradnjom gospodarske zone Grad Pag će dobiti preduvjete za razvoj i opstanak mladih ljudi u Gradu Pagu, a to je i glavni cilj ovog projekta. Već postoji interes obrtnika iz Paga za ulaganje u Poslovnu zonu Proboj, a onima koji tamo žele raditi omogućit ćemo najminimalnije naknade za terene. Očekujemo da će nam država uskoro dodijeliti to zemljište na korištenje, a shodno tome i mi ćemo se ponašati prema krajnjim korisnicima. Cilj je omogućiti našim investitorima i poduzetnicima da u gospodarskoj zoni ostvare svoju viziju razvoja," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK