slusaonica01
livestream01

Kip Solar dobio patinu

Kip "Solar" na Staroj rivi u Pagu je, nakon nedavne olujne bure, dobio lijepu, zelenkastu patinu kakvu bi, da se nalazi negdje daleko od mora, dobio za pet do deset godina. Po njegovom izgledu ne bi se moglo zaključiti kako je na Staroj rivi zapravo tek devet mjeseci. Za stvaranje lijepo nijansirane patine zaslužne su goleme količine morske pjene koje je bura nanosila na kip.

Zelenkasta patina je uobičajena za brončane kipove, ona je na neki način i završni dio uređenja kipa, a za taj završni dio uređenja kipa zaslužne su atmosferske prilike, vjetrovi i kiše, a u slučaju Paga, za to je uvelike zaslužna morska pjena. Kip "Solar" postavljen je na Staroj rivi 11. svibnja prošle godine ispred nekadašnjeg pogona solane, odnosno Prvog magazina. Izradio ga je kipar Tomislav Kršnjavi, također i autor kipa "Paška čipkarica". Kip Solar postavljen je u spomen na solarstvo, solanu i radnike solane, što je sve važan dio prošlosti grada Paga.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK