slusaonica01
livestream01

Postavljanje novog kabela za struju na Basaci u Pagu

Na području Bašace u Pagu postavlja se novi električni kabel koji će dugoročno omogućiti sigurnu opskrbu kućanstava električnom energijom. Prošle godine u lipnju, u sjedištu gradske uprave Grada Paga, održan je sastanak između gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića i predstavnika HEP-a. Na sastanku je dogovoreno postavljanje novog kabela na predjelu Bašace kako bi se riješio problem s padom napona struje na tom području.

Na sastanku je rečeno kako je izgrađen novi sustav srednje naponske mreže kojim je srednje naponska mreža prešla sa 10 kW naponske razine na 20 kW naponske razine. Naime, s prijašnjim sustavom razine 10 kW bilo je problema, jer je napon oscilirao između 180 i 220 kW. Nakon što je napravljen novi sustav srednje naponske mreže, napon je postao stabilan. Međutim, stari kablovi nisu bili prilagođeni novoj naponskoj razini i povremeno je dolazilo do kvarova na elektropostrojenjima na području cijelog Grada Paga, a na Bašaci je najčešće dolazilo do pada napona i nestanka struje, jer je kabel na Bašaci stavljen prije četrdeset godina i dotrajao je. Sada se stari kabel vadi i stavlja se novi, što će omogućiti sigurnu opskrbu strujom na području Bašace.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK