slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kakva ce biti turisticka sezona 2022

Prema podacima putničkih agencija koje popunjavaju turističke kapacitete na području otoka Paga, za sada nema otkazivanja rezervacija, ali su posljednja dva tjedna rezervacije usporene. No, upita ima otprilike kao i prošle godine. Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, Hrvatska ima dobar položaj na turističkom tržištu, a navode i kako je, do invazije Rusije na Ukrajinu, rezervacija bilo više nego 2019. godine.

Za ljetovanje na otoku Pagu najviše interesa pokazuju Slovenci, Austrijanci, Nijemci i Talijani. Turistički djelatnici navode kako se ne može procijeniti kakva će biti ovogodišnja turistička sezona. Naime, na popunjavanje turističkih kapaciteta na otoku Pagu, kao i u cijeloj Hrvatskoj, utječu opće prilike u Europi i svijetu.
"U Njemačkoj vlada zabrinutost zbog ratnih zbivanja u Ukrajini, no Hrvatska dobro kotira. Do izbijanja sukoba buking je za našu zemlju bio bolji čak nego 2019. godine. Prema istraživanju "Reiseanalxse", naša zemlja se lani prvi put popela na visoko četvrto mjesto inozemnih destinacija Nijemaca," rekao je Romeo Draghicchio, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj.
"Hrvatska je druga po redu najtraženija ljetna destinacija među Austrijancima," rekao je Branimir Tončinić, direktor HTZ-a u Austriji.
Turisti već dolaze na otok Pag, uglavnom iz Austrije, Njemačke i Slovenije. Međutim, tek nakon Uskrsnih blagdana moći će se procijeniti kakva bi mogla biti ovogodišnja turistička sezona.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK