slusaonica01
livestream01

Pag Pocela je kontrola prijave gostiju

Grad Pag je izdao obavijest kako je Komunalno redarstvo Grada Paga, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Paga i Državnim inspektoratom, krenulo u obilazak područja Grada Paga radi provjere izvršavanja zakonske obaveze prijave gostiju.

Tijekom ljetne sezone prošle godine turistička inspekcija Državnog inspektorata u više slučajeva novčano je kaznila iznajmljivače zbog uočenih nepravilnosti ili u potpunosti zatvorila objekte u kojima je utvrđen takozvani rad na crno što je i uvođenje reda u sustav prijave gostiju i suzbijanje sive ekonomije.
U obavijesti se nadalje navodi: "Nelegalni iznajmljivači ili oni koji izbjegavaju prijavljivanje gostiju uništavaju trud legalnih ugostitelja i iznajmljivača obiteljskog smještaja koji uredno izvršavaju zakonske obaveze. Kontrolom će se sustavno i višekratno, od srpnja do kraja rujna, obuhvatiti grad Pag i sva pripadajuća naselja radi uvođenja reda u sustav prijave gostiju uz isticanje zakonske potrebe prijave gostiju koji nemaju prebivalište na području Grada Paga. Prijava rodbine i prijatelja koji posjećuju vlasnike objekata na otoku također su važni zbog što preciznijeg vođenja statistike o broju turista i posjetitelja područja Grada Paga."
Glavninu kontrola hotelijerima, iznajmljivačima obiteljskog smještaja i ugostiteljima obavljat će turistički, tržišni i sanitarni inspektori, a turistički će kontrolirati neregistrirano obavljanje ugostiteljske djelatnosti i neregistrirano pružanje ugostiteljskih usluga te usluga u turizmu. Turistički inspektori kontrolirati će prijavu i odjavu boravka turista te obračun, naplatu i uplatu turističke pristojbe.

 

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK