slusaonica01
livestream01

Stanovnici otoka Paga dobro podnose toplinski val

Stanovnici otoka Paga su, po svemu sudeći, dobro podnijeli višednevni toplinski val. Prema informacijama iz ambulanti u Pagu, proteklih nekoliko dana nije ozbiljnije povećan broj intervencija koje bi bile povezane sa zdravstvenim problemima kojima je uzrok vrućina. U ambulantama u Pagu navode kako je, kao i za vrijeme svake turističke sezone, broj pacijenta povećan, a pacijenti najviše dolaze kod liječnika zbog upala uha ili grla, te zbog viroza, što je sve uobičajeno tijekom ljeta.

Temperatura zraka na otoku Pagu danima iznosi preko 30 stupnjeva, a na osunčanim područjima je i znatno viša. Visoke su i večernje i noćne temperature zraka. Tako je, na primjer, u ponedjeljak, 25. srpnja u 21:30 sati na Trgu Petra Krešimira IV. izmjerena temperatura zraka od 33 stupnja. Dakle, večeri i noći ne donose olakšanje od dnevnih vrućina. Turisti se uglavnom rashlađuju u moru, a domaći u hladovini ili se, u najtoplijem dijelu dana, zadržavaju u svojim domovima. Prema meteorološkim prognozama, glavni dio toplinskog vala je prošao. U utorak, 26. srpnja, DHMZ je izdao meteoalarm po kojem se otok Pag nalazi u narančastom, što znači da je vrijeme i dalje opasno, ali ipak znatno manje opasno nego prethodna četiri dana kada je otok Pag bio u crvenom meteoalarmu.


Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK