slusaonica01
livestream01

More oko otoka Paga i u kolovozu je dobilo ocjenu izvrsno

Na temelju ispitivanju uzoraka mora u Paškoj uvali, koje je provedeno od 25. srpnja do 9. kolovoza ove godine, kvaliteta mora dobila je ocjenu izvrsno, što je i najviša ocjena kakvoće mora. Uzorci mora za potrebe ispitivanja u Paškoj uvali uzimaju se uz plažu Prosika, uz plažu Ručica, u uvalama Zrće, Kustići i Zubovići i na Svetom Duhu.

Ocjenu izvrsno dobilo je i more na području cijelog otoka Paga. Naime, uzorci se uzimaju na dvadeset mjesta, u Staroj Novalji, Novalji, u uvali Šimuni, u Kolanjskom Gajcu, u Mandrama i uz plažu Dubrovnik. More na svim tim područjima je također dobilo ocjenu izvrsno. Od uzetih uzoraka, čak 97, 83 % je dobilo ocjenu izvrsno. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode provodi praćenje kakvoće mora, a cilj je održavanje kakvoće mora kao prirodnog dobra koje je jedna od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske i izuzetno je bitno i za hrvatski turizam. Uredbom se propisuju standardi kakvoće mora za kupanje na morskoj plaži kojima se određuju granične vrijednosti mikrobioloških pokazatelja i druge značajke mora, te se u svrhu razvitka ovog resursa utvrđuju posebne mjere upravljanja morem za kupanje.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK