slusaonica01
livestream01

U Pagu je svecano obiljezen blagdan Veike Gospe

U Pagu je svečano obilježen blagdan Velike Gospe. Obilježavanje Vele Gospe počelo je Trodnevnicom koja se održavala u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja u Pagu, a u nedjelju, pred Velu Gospu, posljednjeg dana trodnevnice, bogoslužje je održano i u crkvi sv. Marije u Starom gradu. Tradicionalno bdijenje pred kipom Majke Božje od Starog grada počelo je u nedjelju u 21:00 sat i trajalo je do 06:00 sati na blagdan Velike Gospe.

Središnji dio proslave Velike Gospe u Pagu bila je 167. zavjetna procesija kojom se u Pag prenosi kip Majke Božje od Starog grada. Procesija je krenula u 18:00 sati. U procesiji su, uz svećenstvo, sudjelovali članovi JVP Pag, DVD-a Pag, članice i članovi KUD-a Družina u narodnim nošnjama, crkveni zbor, predstavnici gradske uprave Grada Paga, predstavnici jedinica lokalnih samouprava na otoku Pagu i brojni vjernici. Procesiju su na moru pratili mladi Pažani u čamcima, sa zastavama Republike Hrvatske i Grada Paga. Po dolasku procesije u Pag u 19:00 sati, u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja održana je misa koju je predvodio mons. Milan Zgrablić, nadbiskup koadjutor. Kip Majke Božje ostat će u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja u Pagu do Male Gospe i tada će se, u procesiji, prenijeti natrag u svoje svetište u Starom gradu. Do Male Gospe, u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja u Pagu, održavat će se krunice u 08:00, 13:00, 19:00 i 22:00 sata.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK