slusaonica01
livestream01

Krunica pred kipom Majke Bozje od Staroga grada

Kip Majke Božje od Staroga grada, kojeg vjernici smatraju čudotvornim, na blagdan Vele Gospe 15. kolovoza, prenesen je u procesiji iz svojeg svetišta u Starom gradu u Zbornu crkvu Marijina Uznesenja u Pagu. Kip Majke Božje nalazit će se u Zbornoj crkvi do Male Gospe, 8. rujna. Vrijeme dok se kip Majke Božje od Staroga grada nalazi u Pagu vjernici koriste za sudjelovanje u bogoslužjima i za molitvu pred kipom Majke Božje od Staroga grada.

Vrijeme dok se kip Majke Božje od Staroga grada nalazi u Pagu je, od prve procesije, koja je održana 1855. godine, za Paškinje i Pažane bilo i ostalo posebno svečano razdoblje u godini. Do 7. rujna u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja održavat će se krunice, u 08:00, 13:00, 19:00 i 22:00 sata. Na blagdan Male Gospe kip Majke Božje od Staroga grada u procesiji će se prenijeti u svoje svetište u Starom gradu.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK