slusaonica01
livestream01

Radovi na Staroj rivi u Pagu

U Županijskoj lučkoj upravi Zadar je rečeno kako će 1. rujna u Pagu početi radovi na sanaciji obalnog zida na Staroj rivi i od Stare rive do sredine kompleksa magazina. Radovi su trebali početi 15. srpnja, međutim, zbog turističke sezone, početak radova je pomaknut za prvi dan rujna. Prema projektu, radovi će trajati do 31. ožujka iduće godine.

Projekt sanacije obale izvodit će se u dvije faze. Jednu fazu izvodit će Županijska lučka uprava, a drugu fazu Grad Pag. Faze su određene jer je dio obale u nadležnosti Županijske lučke uprave, a dio Grada Paga. Obalni zid će se u cijelosti obnoviti, a u širini od 2, 7 metara od obalnog zida uredit će se šetnica koja će biti popločana kamenom. Kod plaže Prosika izgradit će se rampa za invalide. Sredstva za projekt osigurana su potpisivanjem dva sporazuma za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika koja su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Prvim sporazumom Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osigurat će dva milijuna kuna za sanaciju obalnog zida na Staroj rivi i do Drugog magazina. U tom projektu Grad Pag će sudjelovati s milijun kuna. Drugim sporazumom ministarstvo će osigurati 400. 000 kuna za uređenje obalnog zida od Drugog magazina do plaže Prosika. U tom projektu Grad Pag će sudjelovati sa 1, 5 milijuna kuna.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK