slusaonica01
livestream01

Plaza Prosika Pag

Glavni dio ovogodišnje turističke sezone je na izmaku, no na otočnim plažama i dalje je velik broj turista. Temperatura zraka i mora je viša od prosjeka, tako da je i na izmaku sezone, kupanje i sunčanje ugodno. Prema podacima sustava eVisitor, na području otoka Paga najbolji turistički rezultati ostvareni su na području Grada Novalje. Na području Grada Paga turistički rezultati u kolovozu nisu premašili rezultate iz rekordne 2019. godine, ali su ipak dobri.

Također, dobri turistički rezultati bilježe se u Općini Kolan i u Općini Povljana. Podaci o broju dolazaka turista i ostvarenih noćenja na području otoka Paga, u postotnim iznosima, uklapaju se u podatke za područje cijele Hrvatske. Naime, prema podacima HTZ-a, u Hrvatskoj je od početka godine ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 42 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, to je 90 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u turističkim noćenjima. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK