slusaonica01
livestream01

Sastanak o geodetskoj izmjeri na podrucju Grada Paga

U Gradskoj vijećnici u Pagu održan je sastanak na kojem su bili gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš, pročelnica Ana Šupraha, te predstavnici Državne geodetske uprave i Geodetskog zavoda Rijeka. Tema sastanka bila je nova geodetska izmjera na području Grada Paga, što uključuje dijelove katastarskih općina Pag, Povljana i Dinjiška.

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je geodetska izmjera važan projekt zbog utvrđivanja stanja na terenu i osnivanja zemljišne knjige.

„Dobro je što počinje ovaj veliki projekt i što u tome imamo podršku države, odnosno resornih ministarstava i po pitanju izmjere i po pitanju provođenja izmjere u zemljišne knjige. Ovako velik projekt zahtijeva suradnju gradske uprave, izvođača i građana i vjerujem da će projekt biti uspješno završen,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antonio Šustić je rekao kako se katastarska izmjera temelji na planu geodetske izmjere za Republiku Hrvatsku kojeg su u listopadu prošle godine donijeli Vlada i Sabor. Naveo je i kako će izmjerom biti obuhvaćeno oko 10. 000 zemljišnih čestica. Katastarska izmjera trebala bi biti završena za 18 mjeseci.

„Bez sređenog katastra nema investicija i to pokazuje praksa. U prvoj fazi treba sve pripremiti kako bi se krenulo s administrativnim dijelom, odnosno kako bi se nakon izmjere pripremila dokumentacija za provedbu katastarske izmjere u zemljišnim knjigama. Vjerujem da će to biti uspješno,“ rekao je zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antonio Šustić

Pročelnica Ana Šupraha je rekla kako će se jedinična cijena odrediti nakon što se utvrdi točan broj i površina zemljišnih čestica koje će biti obuhvaćene katastarskom izmjerom.

„Kada se to utvrdi, odluku o jediničnoj cijeni donijet će Gradsko vijeće Grada Paga,“ rekla je Ana Šupraha.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK