slusaonica01
livestream01

Kula Skrivanat Pag

Grad Pag je iz fondova Europske unije dobio 23. 890,11 eura za izradu projektne dokumentacije za uređenje kule Skrivanat. Sredstva su dobivena na temelju Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu. Kula Skrivanat jedina je sačuvana od devet kula koja su nekada bile dio obrambene strukture grada Paga. Utemeljena je 18. svibnja 1443. godine, a izgrađena je po, u to vrijeme, najvišim standardima izgradnje obrambenih građevina.

Uz kulu Skrivanat nalazi se polukružna fortifikacija u kojoj su se nalazili topovi. Kula Skrivanat je vlasništvo Republike Hrvatske, ali pravo upravljanja kulom ima Grad Pag. Naime, između Grada Paga i Ministarstva državne imovine je 11. veljače 2019. godine potpisan Ugovor o ustupanju na uporabu kule Skrivanat na temelju kojeg je Grad Pag stekao pravo upravljanja kulom. Ugovor su potpisali Goran Marić, ministar državne imovine i Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga. Izrada projektne dokumentacije bit će prvi veliki korak prema ostvarenju konačnog cilja, a to je uređenje kule Skrivanat.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK