slusaonica01
livestream01
  • image
  • image
Do ljeta Pag bi trebao imati novu, dobro uređenu, lučicu Katine sa 280 novih privezišta za brodice. Vodoprivreda Vinkovci d.d., uz nadzor Blok projekta d.d. iz Zadra već duže vrijeme radi na refuliranju dna, odnosno iskopu, kojim je predviđeno izbacivanje oko 7.000 kubika materijala. U prvom dijelu predviđeni su radovi od rubnog dijela Stare solane do nasipa. Nakon refuliranja dna i nakon dobivanja lokacijske dozvole, za koju je zahtjev predan u siječnju ove godine, postavit će se dva pontona za privez brodica.

„Brodovi će imati dublji gaz i lakše će pristajati, a povećat će se i kapacitet i dobiti sigurniji vezovi,“ rekao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave.

Prvu fazu projekta vrijednu 933. 421 kn, financira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Radovi bi trebali biti završeni do početka ovogodišnje turističke sezone. „Izuzetno smo zadovoljni što Ministarstvo, u suradnji sa Županijskom lučkom upravom, podržava ovaj projekt. Nakon prve faze uslijedit će i druga faza koja će obuhvatiti sanaciju obalnih zidova unutar područja Katina te još neke važne zahvate za naš grad. Cilj nam je da Katine dobiju ljepši izgled, ali i da lučica bude funkcionalna, da vlasnici brodova mogu lakše uplovljavati te da se osigura veći broj vezova,“ rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić.

Druga faza projekta obuhvaća sanaciju obalnih zidova. Projekt sanacije obalnog zida 1 (uz lokalnu prometnicu na jugoistočnoj strani) obuhvaća sanaciju obale u podmorskom dijelu na području podlokanja i oštećenja podmorskog dijela obalnih zidova. Projekt sanacije obalnog zida 2 (na zapadnoj strani) u duljini od 130 metara obuhvaća obnovu obalnog zida s novim zamjenskim obalnim zidom koji će se sastojati od podmorskog dijela od betona i nadmorskog armirano betonskog zida obloženog kamenim obložencima i poklopnicom. Projekt sanacije obalnog zida 3 (na sjevernoj strani, istočno od lučkog pješačkog motsta) u duljini od 71 metar, uključuje sanaciju nadmorskog dijela obalnog zida, odnosno ugradnju novih kamenih poklopnica na cijelom dijelu obalnog zida. Projekt sanacije obalnog zida 4 (na sjeveroistočnoj strani) u duljini od 95 metara, uključuje sanaciju nadmorskog dijela obalnog zida, odnosno ugradnju novih kamenih poklopnica na cijelom dijelu obalnog zida. Procijenjeni troškovi sanacije obalnih zidova iznose 3. 180. 254, 77 kuna bez PDV-a. Projekt je Grad Pag 17. siječnja 2018. godine proslijedio Županijskoj lučkoj upravi.
Portal-Katine-projekt
Portal-Katine-projekt-02
Portal-lucica-Katine-foto
Portal-Lucica-Katine-foto-02
0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK