slusaonica01
livestream01

lika

U organizaciji UHVDR-a Grada Paga paška delegacija predvođena gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem i predsjednikom UHVDR-a Grada Paga Davorom Fabijanićem u petak je posjetila Ljubovo. Ovo malo ličko mjesto na otoku Pagu najpoznatije je kao mjesto pogibije paških branitelja iz Vojno-redarstvene akcije Oluja, završne akcije Domovinskog rata u kojoj je oslobođen veliki dio okupiranog teritorija.

Na Ljubovu su za domovinu život položili branitelji s otoka Paga, Mate Šavar iz Paga, bojnik HV-a, zapovjednik 1. satnije 3 bojne, 118. domobranske pukovnije Gospić i Milivoj Pogorilić iz Povljane, časnički namjesnik 118. domobranske pukovnije Gospić. Paška delegacija posjećuje njihovo mjesto pogibije svake godine i na taj način čuva uspomenu na poginule branitelje. Podsjetimo, članovi UHVDR-a Grada Paga izgradili su spomen-križ na Ljubovu u spomen na poginule paške branitelje 2020. godine.

Marin Milić/Radio Pag

Radio Pag Spomen kriz Ljubovo Lika

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK