slusaonica01
livestream01

Pag oborine

Prema podacima Meteorološke postaje Pag, od nedjelje, 6. kolovoza poslijepodne do ponedjeljka 7. kolovoza poslijepodne na području Grada Paga palo je 7,4 mm kiše po metru četvornom. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, prosjek padalina za kolovoz na Pagu je 90 l/m2. Do dostizanja višegodišnjeg prosjeka, dakle, trebalo bi pasti još preko 80 l/m2.

U srpnju je količina oborina bila niža od višegodišnjeg prosjeka. Može se zaključiti kako na području otoka Paga, u dosadašnjem dijelu ljetnog razdoblja, nije bilo suše, ali nije bilo ni pretjeranih količina oborina. Uz to, temperatura zraka je samo u središnjem dijelu srpnja bila nešto viša od prosjeka, a u to vrijeme i temperatura mora je bila iznad prosjeka. Otok Pag su očito zaobišli oblačni slojevi koji su u drugim dijelovima Hrvatske donijeli nevrijeme, olujne vjetrove i velike količine oborina.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK