Nakon velike fešte koju je priredio Dražen Zečić na Trgu kralja Tomislava u Kolanu drugog dana 7. Fešte od sira održao se je Okrugli stol u prostorijama Općine Kolan, a tema su bili izazovi s kojima se susreću proizvođači sira. Na Okruglom stolu su sudjelovali profesori s Agronomskog fakulteta, predstavnici Zadarske županije i zadarske agencije Zadra Nova, članovi Udruge proizvođača paškog sira te načelnik Općine Kolan.
U večernjim satima održala se radionica sljubljivanja sira i vina pod nazivom „Vinska priča“. Ova radionica održala se u svečanoj dvorani općine Kolan, u organizaciji Turističke zajednice općine Kolan i Udruge proizvođača Paškog sira. Na radionici su degustirani sirevi Paške sirane, sirane MIH i Gligora iz Kolana te OPG Vidas iz Novalje uz vina vinarije Jagunić, Benvenuti iz Istre, Galić iz Kutjeva (Slavonija), Grabovac iz Prološca kod Imotskog (Dalmacija), vinarija Fiolić iz Zadra te Vina otoka Paga i Boškinac (Novalja). MasterClass su vodile Martina Pernar Škunca, predsjednica Udruge proizvođača Paškog sira i Manuela Plohl, vinski connoisseur, edukatorica, kolumnist, predavač i savjetnik, koje je ujedno bila i moderator programa.
Foto: TZ općine Kolan