slusaonica01
livestream01

SITUACIJA PLANIRANOG ZAHVATA

Komunalno društvo Pag počelo je s radovima na cjevovodu, u sklopu prve dionice radova na rekonstrukciji Vodoopskrbnog sustava Grada Paga od Vodospreme Pag do mora. Trasa prve dionice duga je 1314,36 m, a cjevovod se izmješta i postavlja na javnu površinu, unutar Državne ceste  D106, što će uvelike olakšati buduće održavanje trase.

Prva dionica počinje u novom oknu, Čvor 1, od koga se spušta niz padinu do Državne ceste D-106 i nastavlja se jednim prometnom trakom do priključka na dionicu 2a koja je izvedena prilikom izgradnje kružnog toka na Svetoj Jeleni. Radovi će se nastaviti na dionici 2b zamjenom vodovoda preko mora, u novom betonskom kanalu u nasipu uz pješačku stazu i betonski kanal u kojem je postojeći vodovod u dužini 309,68 m.
Ova dionica nalazi se na najnižoj točki vodoopskrbne mreže, u razini mora, zbog čega treba izdržati najveće tlakove u mreži. Izgrađena je 1981. godine i nakon više od 40 godina upotrebe vijek trajanja ugrađenih cijevi bliži se kraju. Također, ne zadovoljava tlačna opterećenja koja su potrebna kako bi se voda neometano mogla distribuirati prema južnom dijelu otoka. Primarni problem ovog dijela cjevovoda koji ide u rekonstrukciju su ugrađene PVC cijevi nazivnog tlaka PN 10 bar. Cijevi su položene na nultoj nadmorskoj visini, a trpe gornju kotu prekidne komore Komorovac na visini od 200 metara. Nazivni tlak od 10 bara glavni je razlog nemogućnosti kontinuiranog slanja vode s kopna do Vodospreme Vrčići, glavne vodospreme južnog dijela otoka Paga, čime se izravno utječe i na sigurnu i kvalitetnu vodoopskrbu za sve stanovnike Grada Paga. Rekonstrukcijom ovog dijela transportnog cjevovoda ugradit će se duktilne cijevi zadovoljavajućeg nazivnog tlaka čime bi se omogućila nesmetana distribucija vode s kopna prema VS Vrčići. Predviđeno trajanje radova je najkasnije do travnja 2025. godine. Za vrijeme izvođenja radova promet na D-106 će se odvijati po privremenoj regulaciji prometa. Ovim putem Komunalno društvo Pag d.o.o. moli građane za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.


Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK