slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja sezonski radnici

Grad Novalja se uključio u projekt Gastroposao.eu radi pomaganja ugostiteljima u pronalaženju kvalitetne radne snage. Projekt Gastroposao.eu sufinancira se u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 178.938 eura. U projekt su uključeni Pula, Rovinj, Medulin i Novalja. Ove godine ugostiteljima će se, pred turističku sezonu, pružiti izravna pomoć i omogućiti im kako bi na jednostavan način, bez suvišne papirologije, uz minimalna novčana izdvajanja, lakše i brže pronašli kvalitetnu sezonsku radnu snagu iz Hrvatske i iz inozemstva.

Poduzetnici u objavi natječaja na portalu u troškovima sudjeluju sa samo 100 kuna, dok ostatak za njih subvencioniraju njihove jedinice lokalne samouprave. Jedini uvjet je da su korisnici mjera s područja gradova Pule, Rovinja, Novalje i Općine Medulin. Unutar projekta izbjegavaju se posrednici jer poslodavac i posloprimac međusobno direktno komuniciraju.
Posloprimci, radnici, ne trebaju pisati molbe za posao i životopise već jedino trebaju ispuniti pripremljeni upitnik na portalu koji je prilagođen pravilima struke i pisan jezikom koje kuhari, konobari i ostali djelatnici razumiju. Poslodavci, ugostitelji, uz pomoć portala Gastroposao.eu dobivaju oglase u kojima se kvalitetno prezentira tko su i što nude, realno se opisuju radni uvjeti, visina plaće, radno vrijeme i sve ono što radnike zanima. (Josip Portada/Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK