slusaonica01
livestream01

Radio Pag Komunalno drustvo Pag

Komunalno društvo Pag podsjeća vlasnike septičkih jama na obavezu njihovog hitnog saniranja. Naime, Komunalno društvo Pag je u zimskoj sezoni održavanja glavnog kanalizacijskog kolektora i kućnih priključaka utvrdilo nepravilnosti kod jednog dijela spajanja objekata na sustav javne odvodnje.


"Iako smo prošle godine u lipnju mjesecu svim korisnicima javne odvodnje poslali obavijest da provjere svoje priključke sukladno Tehničkim uvjetima priključenja na komunalnu infrastrukturu, dio korisnika to još nije napravio. Takav nemar čini višestruku štetu, zagađuje okoliš, stvara mogućnost raznih bolesti i direktno ugrožava naš turizam koji je direktno ili indirektno glavni izvor prihoda svih nas. Nemojte zaboraviti da se u moru u kojem se slijevaju fekalije iz vaših septičkih jama kupate vi, vaša djeca i vaši gosti," kaže Ante Čemeljić, bacc.ing.agr., direktor Komunalnog društva Pag.
Pravilnim priključenjem, navodi Čemeljić, spriječit će se razmnožavanje i širenje štetočina, kako u objektima tako i u sustavu javne odvodnje.
"Moramo upozoriti da su kazne za nepravilno priključenje višestruko veće od investicije kojom će se ispraviti nepravilnosti. Nadalje, od 1. travnja ove godine počinje djelovati Državni inspektorat i svi inspektori će djelovati složno, što do sada, nažalost, nije bio slučaj, pa će se sve nepravilnosti lakše moći utvrditi i kažnjavati," navodi Čemeljić.
Rok za ispravak nedostataka je do Uskrsa, odnosno do 21. travnja ove godine, a nakon toga kreće kontrola i prijava Državnom inspektoratu.
"Nadamo se da ćete u zadanom roku ispraviti nepravilnosti i time poboljšati kvalitetu mora koje je naše najveće bogatstvo, a ujedno je u skladu sa Zakonom i tako će se izbjeći plaćanje visokih kazni," navodi Čemeljić.
Vlasnici septičkih jama mogu se, radi dodatnih informacija, kao i radi mogućih tehničkih uputa o sanaciji septičkih jama, obratiti Anti Čemeljiću, direktoru Komunalnog društva Pag. (Josip Portada/Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK