slusaonica01
livestream01

U organizaciji Turističke zajednice Općine Kolan, Udruge „Kissa“ i „Nordijsko hodanje. hr“ u Kolanu će se 7. travnja, s početkom u 9:30 sati, u sklopu programa „Travanj - mjesec zdravog života na otoku Pagu“, organizirati učenje nordijskog hodanja.

Voditeljica učenja nordijskog hodanja je Silvija Zoković, prof. kineziologije, koja četrnaest godina promovira nordijsko hodanje, među ostalim i na internetskoj stranici www.nordijskohodanje.hr gdje se mogu dobiti sve informacije o nordijskom hodanju.
Kako navode organizatori, nordijsko hodanje je popularno jer se može provoditi na svakoj podlozi, na asfaltu ili na zemlji, u ruralnom ili urbanom okruženju. Navode kako nordijsko hodanje pozitivno djeluje na sve organske sustave, povećava kondiciju, jača srce, pluća i krvožilje, smanjuje opterećenje na lumbalni dio kralježnice, kukove i koljena a time omogućuje duže i ugodnije hodanje, ublažava stres, popravlja raspoloženje i povećava samopouzdanje.
U programu mogu sudjelovati osobe koje su navršile 12 godina.
Okupljanje je predviđeno u 9:30 sati na parkiralištu Sirane Gligora gdje će se sudionicima podijeliti štapovi i majice. U 10:00 sati održat će se uvodno predavanje i kratki tečaj nordijskog hodanja. Nakon toga krenut će se na kružnu rutu tijekom koje će sudionici programa proći Kolanjskim poljem, posjetit će crkvu sv. Jerolima iz 15. stoljeća, Ornitološki rezervat Kolanjsko blato, izvore vode i ostatke ugljenokopa. Za sudionike programa organizirat će se degustacija sireva kod Sirane Gligora.
Organizatori navode kako je sudionicima programa od opreme potrebno vremenu prilagođena odjeća i obuća, stabilne cipele ili tenisice, kapa za zaštitu od Sunca i minimalno pola litre vode.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK