slusaonica01
livestream01

Radio Pag Festival cipke 456

Završen je 10. Međunarodni Festival čipke. Na Festivalu je sudjelovalo preko 50 sudionika/-ca iz Njemačke, Bugarske, Crne Gore, Mađarske, Češke, Slovenije i Hrvatske kojima su Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga i Neda Oros, predsjednica Društva paških čipkarica „Frane Budak“ uručili prigodne poklone i zahvalnice.


U jutarnjem dijelu programu u Kneževom dvoru održana je radionica Idrijske čipke na kojoj je 5 čipkarica, od ukupno 40 čipkarica iz Idrije, pokazalo umijeće šivanja Idrijske čipke dok je na Trgu Petra Krešimira IV. održan koncert Gradske glazbe Pag. Nažalost, zbog loših vremenskih prilika otkazan je večernji koncert klape Kampanel i nastup KUD-a Družina.
U Uredu gradonačelnika Grada Paga, Ante Fabijanić, gradonačelnik, Davorin Fabijanić zamjenik gradonačelnika i Domagoj Vičević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga, organizirali su prijem na kojem su sudjelovali Marijan Skvarić, gradonačelnik Lepoglave i Michael Boudny gradonačelnik Slavkova kod Brna.
Svi sudionici zadovoljni su odazivom posjetitelja na izložbama i edukativnim radionicama, a u tri dana bogatog i zanimljivog programa Festivala posjetitelji su mogli uživati u radionicama, izložbama, koncertima, klapskoj pjesmi i modnoj reviji „Nosiva tradicija“.
Organizatori su zadovoljni posjećenošću Festivala te zahvaljuju Visokom pokrovitelju, Uredu Predsjednice RH - Kolinde Grabar-Kitarović, pokroviteljima: Ministarstvu kulture, Zadarskoj županiji, generalnom sponzoru: Erste&Steiermarkische bank d.d. te sponzorima: Fina, Hidroprojekt-ing d.o.o. Zagreb, JGL d.d. Rijeka, Anafora d.o.o. Split, Đurkin d.o.o. Čakovec , Libusoft Cicom d.o.o. Zagreb, Komunalno društvo Pag d.o.o., Trgoleptir d.o.o. Rijeka i Solana Pag d.d.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK