slusaonica01
livestream01

 a IMG 20190705 112047

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa svojim suradnicima bio je u radnoj posjeti Gradu Pagu.

Župana Longina dočekali su ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Željka Zubović, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, vijećnica Gradskog vijeća Jasna Magaš i Josip Tičić, vijećnik Skupštine Zadarske županije. Župan je razgledao zgradu Osnovne škole Jurja Dalmatinca na kojoj su provedeni radovi na energetskoj obnovi sredstvima Županije i Fondovima EU, a nakon toga je obišao ambulante i luku Katine.
"Zadarska županija je investirala u projekt škole jer je naš cilj da svi u županiji imaju jednako dobre uvjete, a školi u Pagu je bila potrerbna obnova i drago mi je što su radovi dobro obavljeni i što se, kako me je obavijestila ravnateljica škole, i učenici i djelatnici škole sada bolje osjećaju u tim prostorima i što se postiže ušteda. Također, smatram važnim napomenuti obnovu luke Katine gdje su postavljeni pontoni i uređeni obalni zidovi, a uz to Zadarska županija je financirala i nabavu opreme za ambulante u Pagu što je također izuzetno važno za zdravstvenu zaštitu domaćeg stanovništva, ali i za vrijeme turističke sezone," rekao je župan Longin.
Ravnateljica OŠ Jurja Dalmatinca Željka Zubović je navela kako je energetska obnova škole završena većim dijelom već u travnju ove godine.
"Upravo zahvaljujući tome osjetili smo sve blagodati ove energetske obnove tako da smo postigli znatne uštede pri grijanju prostorija, a isto tako i sada, u ovim vrućim danima se lakše radi u školi. Općenito su okolnosti sada puno bolje za učenike i za djelatnike škole," rekla je Željka Zubović.
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je naveo kako su projekti napravljeni u zadnjih godinu dana vrlo važni za Pag.
"Škola je energetski obnovljena i na taj način je napravljeno ono najvažnije, da se učenici u školi dobro osjećaju, a isto tako da se olakša rad djelatnika škole. Također jako je bitno što je uređena lučica Katine jer je sada Pag dobio jednu vrlo lijepu lučicu s velikim brojem sigurnih vezova, ali na tome se nećemo zaustaviti. Naime, Grad Pag je financirao projektnu dokumentaciju za uređenje stare rive, ali i rive uz magazine na Prosici i luke na Goliji. Radi se o projektu vrijednom oko 10 milijuna kuna i u tome očekujem podršku Županije," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Vrijednost projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag“ iznosi 2.728.078,69 kuna od čega se 893.265,62 kuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 767.325,65 kuna iz Fonda Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata, te 1.067.487,42 kuna sufinancirala Zadarska županija. U Pagu je za ambulante nabavljena oprema za ordinaciju dentalne medicine i ultrazvuk s linernom sondom za ginekološku ordinaciju te druga oprema. U lučici Katine izvršeno je refuliranje kako bi se povećala dubina u luci koja je na pojedinim mjestima bila oko 20 cm, sanirani su obalni zidovi i postavljena su dva pontona dužine 80 i 50 metara. Vrijednost izvedenih radova u luci Katine je 6.314.631 kuna.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK