slusaonica01
livestream01

Ove godine se navršava pedeset godina od izgradnje i puštanja u rad hotela Bellevue, prvog hotela izgrađenog u Pagu poslije Drugog svjetskog rata. Te, 1968. godine, kada je izgrađen hotel Bellevue, u Pagu je postojao samo mali hotel Jadran na Goliji, koji je uglavnom pružao pansionske usluge. Hotel Bellevue je bio jedan od najljepših hotela na Jadranu, imao je četiri paviljona, veliko parkiralište, prostranu recepciju, lijepo uređeno, veliko dvorište s borovima, resrtoran s terasom s koje se pogled pružao na Pašku uvalu i grad Pag. Uz hotel je bilo uređeno igralište za mini golf, stolni tenis i tenis. Nakon izgradnje hotela Bellevue u Pagu se ubrzano razvijao turizam. Uskoro je u staroj jezgri Paga otvoren prvi kafić, restoran i kavana na rivi, a na Vodicama su izgrađene prve kuće za iznajmljivanje soba, takozvani depadansi hotela Bellevue. Ljeti su se na terasi hotela Bellevue održavale plesne zabave i koncerti, a u restoranu su se zimi održavali subotnji karnevalski tanci. U vrijeme Domovinskog rata i agresije na Zadar i okolno područje, u hotelu Bellevue su bili smješteni prognanici i izbjeglice. Nakon odlaska prognanika i izbjeglica, hotel Bellevue više nije radio. Bio je u vlasništvu tvrtke Hoteli Pag koja ga je prodala poduzetniku, dipl. oecc. Velimiru Čerkezu iz Zagreba.
-Izgradnja hotela Bellevue je bio početak obnove turizma u Pagu i to je njegovo veliko značenje, rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. -Treba spomenuti kako je iste godine kada je pušten u rad hotel Bellevue, pušten u promet i Paški most, a to je posebno pridonijelo razvoju turizma i promijenilo život na otoku. Od tada se turizam u Pagu stalno razvijao i prošle godine smo prvi puta imali milijun noćenja. Moramo biti zahvalni onima koji su u to vrijeme, prije pedeset godina, donosili tako velike i važne odluke za Pag i koji su uspjeli završiti te velike projekte.
Hotel Bellevue je danas u većem dijelu ruševina. No, gradonačelnik Fabijanić kaže kako će se i to uskoro promijeniti.
-Želimo već ove godine riješiti problem hotela Bellevue. U pregovorima smo s vlasnikom, gospodinom Čerkezom i priskrbit ćemo sve potrebno kako bi se hotel srušio. Na taj način će se otvoriti mogućnost uređenja tog prostora.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK