slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kolan OPG

 Marin Pernjak, načelnik Općine Kolan, rekao je za Radio Pag kako na području Općine Kolan živi nešto više od 800 stanovnika, a registrirano je čak 67 OPG-ova.
-Na to smo ponosni, jer to znači kako gotovo svaka obitelj u Općini Kolan ima registriran OPG. Na taj način u Općini Kolan se razvija proizvodnja autohtonih proizvoda, posebice paškog sira. Upravo se u Kolanu proizvodi više od pedeset posto od ukupne proizvodnje paškog sira na otoku Pagu. Sretni smo zbog toga jer nam dolazi nova radna snaga, nama su dobrodošli svi koje žele raditi i trenutno smo u situaciji da nemamo viška radnika, nego nam trebaju radnici, rekao je Marin Pernjak.


Uz paški sir, u Općini Kolan se proizvodi janjetina i skuta, ali i mnogi drugi proizvodi.
"Ne bave se svi OPG-ovi ovčarstvom i proizvodnjom sira, bave se i drugim djelatnostima, na primjer poljoprivrednom proizvodnjom i Općina Kolan sve više postaje sredina prepoznatljiva po kvalitetnoj domaćoj gastronomskom ponudom, " rekao je Pernjak.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK