slusaonica01
livestream01

Radio Pag klapa Vincace

U Pagu, na Trgu Petra Krešimira IV., održat će se koncert klape Vinčace i Jose Butorca iz Novog Vinodolskog. Klapa Vinčace osnovana je 1999. godine i njeguje višeglasne a cappella interpretacije dalmatinskih i primorskih napjeva, a ime je dobila po vinčacu, vijencu od bilja kojeg su u prošlosti na glavi nosile djevojke uoči svojeg vjenčanja.

Klapa je 2015., 2016. i 2017. godine osvojila Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša i trostruki je uzastopni pobjednik Festivala dalmatinskih klapa Omiš po ocjenama struke. Na 52. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2018. klapa je osvojila drugu nagradu stručnog povjerenstva. Pjevač Joso Butorac je pobijedio na ovogodišnjem MiK-u sa skladbom "Primorska arija", a 2015. godine Novi Vinodolski mu je dodijelio Nagradu za životno djelo. Koncert će biti u nedjelju, 25. kolovoza, s početkom u 21:00 sat. Organizator je Turistička zajednica grada Paga.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK