slusaonica01
livestream01
  • image
  • image

Radio Pag Nordijsko hodanje Pag

Na području grada Paga, naselja Vlašići, Dinjiška i Šimuni, od 27. do 29. rujna održat će se "Nordijsko hodanje na mjesečevom otoku".

U tri dana sudionike očekuje aktivan i bogat program na stazama koje su osmišljene u sklopu projekta "Uspostava staza za nordijsko hodanje i pješačenje na području TZ grada Paga". Cilj ove sportsko-rekreativne manifestacije je promovirati aktivan način života i upoznati sudionike s prirodnim i kulturnim ljepotama grada i otoka Paga kao i gastronomskom ponudom. Prijave za sudjelovanje na manifestaciji traju do 20. rujna, a vrše se putem internet stranice http://www.stotinka.hr. Kotizacija za sva tri dana iznosi 170 kuna, a u iznos kotizacije uključen je tečaj nordijskog hodanja, vođenje po stazama, degustacija paških specijaliteta i još mnogo toga. Ukoliko se sudjeluje samo jedan ili dva dana, iznos kotizacije ostaje isti. Sve prijavljene sudionike očekuje startni paket. Manifestacija će se održati u suorganizaciji Turističke zajednice grada Paga i obrta Nordijsko hodanje. Pokrovitelji su Turistička zajednica grada Paga i Zadarska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove u okviru Poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2019. godinu.

Program:
Mjesto održavanja: otok Pag – grad Pag, Vlašići, Dinjiška, Šimuni
Datum: 27.-29. 9. 2019.
Raspored događanja
Petak, 27.9.2019.- prvi dan, Vlašići
16.00 – 16.15 sati - Otvaranje događanja
16.15 - 16.45 sati - Tečaj nordijskog hodanja u trajanju of 30 min.
17.00 – 19.30 sati – Nordic Walking na stazi "Sunčani Sat" iz Vlašića – 8 km
Subota, 28.9.2019. - drugi dan, Dinjiška i Pag
Ujutro - Dinjiška
8.00 – 11.00 Nordic Walking na stazi "Mentora" u Dinjiški – 9 km
11.30 – ručak u Dinjiški
Poslijepodne – grad Pag
17.00 – 19.00 Nordic Walking na stazi "Zagrljaj kamena i vjetra" – Grad Pag – 5 km
Večer – grad Pag
20.00 – 21.00 Pag, Knežev dvor
Paška večer - degustacija paških delicija, glazbena pratnja paške klape, druženje sudionika.
Nedjelja, 29.9.2019. - treći dan, Šimuni
9.00 – 11.30 – Uspon na Sv. Vid – 6 km
zatvaranje manifestacije
Rok prijave: online prijave traju do 20.9.2019.
Cijena kotizacije za sva tri dana: 170,00 Kn. Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati sva tri dana, možete sudjelovati jedan ili dva dana. Kotizacija je i u tom slučaju 170,00 Kn.
Registracija sudionika i preuzimanje startnih paketa bit će moguća prije početka svake od planiranih tura za one koji nisu u mogućnosti doći na početak manifestacije, u petak 27. 9. 2019. Potrebno je doći najmanje 45 minuta prije početka hodanja za preuzimanje startnog paketa.
Kotizacija uključuje: organizaciju nordijskog hodanja, vođenje na stazama, tečaj nordijskog hodanja, startni paket nordijskog hodanja (majica, medalja/suvenir, pokloni sponzora) i okrjepu na stazama.
Ručak u subotu 28.9.2019. nakon jutarnjeg hodanja.
"Paška večer" – druženje sudionika uz degustaciju paških specijaliteta i glazbenu pratnju paške klape u subotu, 28.9. navečer.
Osiguranje HGSS-a i liječničke pomoći.
Oprema: štapovi za nordijsko hodanje, stabilne i čvrste cipele ili tenisice za hodanje po neravnom terenu, odjeća prilagođena vremenu, kabanica, ruksak za nošenje opreme, napunjen mobitel, voda i flasteri.
Osobni dokumenti: osobna iskaznica i zdravstvena iskaznica.
Štapovi za nordijsko hodanje su obvezan dio opreme.
Može se iskoristiti posebna pogodnost za sudionike pri kupovini od 20 % popusta kod partnera organizacije Zona srca, Zagreb-specijalizirana trgovina sa štapovima za nordijsko hodanje-više na linku štapovi za nordijsko hodanje. Posudba štapova za manifestaciju: za 100 kuna može se posuditi štapove za nordijsko hodanje za tri dana manifestacije. Plaćanje i posudba na manifestaciji uz polog osobne iskaznice ili putovnice. Obavezne prijave za posudbu štapova do 24.9.2019. Kontakt za kupovinu s popustom od 20% ili posudbu štapova: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na +385 98 275 667
Tko se može priključiti: odrasle osobe i djeca od 10 godina na više koji mogu izdržati hodanje oko 8 kilometara po neravnoj podlozi i s usponima.
Online prijava i uplata kotizacije:
Prijave se vrše putem portala http://www.Stotinka.hr. Prijave su obvezne.
Rok prijave: 20.9.2019. do 23.59. sati. Nakon toga i na dan manifestacije nije se moguće prijaviti i sudjelovati zbog složenosti organizacije. Prijava je potpuna nakon izvršene uplate kotizacije.
Uplata kotizacije iz inozemstva je u hrvatskim kunama. Podaci za uplatu kotizacije: Nordijsko hodanje-obrt za usluge, Ul. Z. Ljevakovića 28, 10040 Zagreb, IBAN: HR1124020061140288859
Opis plaćanja: Ime i prezime sudionika
Model: upisati 00 ili 99
Poziv na broj: upisati datum uplate
Prilikom uplate kotizacije obavezno je navesti ime i prezime osobe u opisu plaćanja za koje se uplaćuje kotizacija. U slučaju da se uplaćuje za više osoba treba svakog pojedinačno navesti u opisu plaćanja.
Odustajanje: u slučaju odustajanja, prijavljeni sudionik ne može dobiti povrat kotizacije, ali može preuzeti startni paket u vrijeme manifestacije ili u Zagrebu nakon nje.
U slučaju lošeg vremena manifestacija se neće otkazati.
Kontakt organizatora:
Kontakt organizatora: Silvija Zoković - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 98 463 117 Nordijskohodanje.hr - Zagreb
Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina, a za razliku od običnog hodanja aktivira cijelo tijelo kroz upotrebu posebnih štapova pri hodanju. Štapovi za nordijsko hodanjem izrađeni su od laganih materijala, a mogu biti teleskopski ili fiksni. Ovaj oblik rekreacije veoma je popularan u svijetu te pridonosi proširenju ponude pješačkog turizma. Preporučljiv je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK