slusaonica01
livestream01

Radio Pag skola strajk

U osnovnoj školi A. G. Matoša u Novalji i u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Pagu prosvjetni djelatnici sudjeluju u štrajku. Štrajk prosvjetnih djelatnika je i u područnim školama u Kolanu, Dinjiškoj, Vlašićima i Povljani. Učenici u četvrtak nisu došli u škole. U Srednjoj školi Bartola Kašića u Pagu prosvjetni djelatnici su također u štrajku i u četvrtak nastava nije održana.

Kako je za Radio Pag rečeno u osnovnim školama na otoku i u srednjoj školi u Pagu, u štrajku su i prosvjetni djelatnici koji nisu u sindikatu i na taj način iskazuju podršku štrajku. Štrajk u osnovnim i srednjim školama održava se u cijeloj Hrvatskoj nakon što je propao postupak mirenja Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata hrvatskih učitelja i Vlade, koja je odbila zahtjev za 6-postotnim povećanjem koeficijenata složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja. Vlada je sindikatima ponudila povećanje dodataka na plaću za dva posto od 1. listopada ove i 2 posto od 1. lipnja iduće godine, navodeći da koeficijent složenosti poslova nije predmet pregovora između Vlade i sindikata. Sindikati su takvu ponudu odbili.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK