slusaonica01
livestream01

Radio Pag Domace besede

Sačuvati i podsjetiti na dijalektni govor grada Paga, to je jedan od ciljeva emisije "Domaća beseda" koja je pokrenuta u programu Radio Paga.

Emisija se radi u suradnji Radio Paga i Iva Fabijanića, nekadašnjeg učitelja u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Pagu, autora povijesnog romana "Ružarij nane Jerke" iz 2017. godine i knjige "Pjesme i pisma mojoj Mariji" iz 2018. godine. Ivo Fabijanić bio je gradonačelnik Grada Paga i zastupnik u Hrvatskom saboru. Želja je uključiti stručnjake, zainteresirane građane, učenike osnovne i srednje škole i sve druge koji mogu doprinijeti temeljnim ciljevima emisije. Prijedloge i mišljenja može se dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u inbox FB profila Radio Paga. Za emisiju se, među ostalim, koristi rječnik paškog dijalekta prof. Kustića uz koju je bio i CD. Međutim, imamo knjigu bez CD-a te molimo, ako netko ima CD koji je dio knjige, da ga posudi Radio Pagu na kratko, kako bi ga se moglo presnimiti. Emisija će se emitirati srijedom u 10:30 sati.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK