slusaonica01
livestream01

Radio Pag mamografija u Pagu

U sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, u Pagu je dva dana bio mobilni mamograf, namijenjen svim ženama, a posebno ženama u dobi od 50 do 69 godina. Za pregled nije bila potrebna uputnica, samo zdravstvena iskaznica. Na pregled se odazvao velik broj žena s cijelog otoka Paga.


"Analizirajući podatke o odazivu, uočili smo slabiji odaziv u rubnim dijelovima županije. Suradnjom sa Zadarskom županijom i jedinicama lokalne samouprave te uz njihovu financijsku pomoć, organiziramo akciju dovođenja mobilnog mamografa u rubna područja Zadarske županije kako bi poboljšali odaziv i uključili što veći broj žena u preventivne aktivnosti u cilju što ranijeg otkrivanja bolesti," rekla je koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke za Zadarsku županiju Ljilja Balorda, dr. med. univ. mag. sanit. publ. spec. javnog zdravstva.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK