slusaonica01
livestream01

Radio Pag KUD Druzina proslava

Kulturno umjetničko društvo "Družina" iz Paga obilježilo je 70 godina postojanja. Proslava ove značajne obljetnice održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović .

Svečana sjednica KUD-a "Družina" s prigodnim programom i uručivanjem zahvalnica održana je u petak, 22. studenog u prizemlju Kneževog dvora. Na skupštini su nazočni bili gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš, zamjenik predsjednice Gradskog vijeća Franći Bukša, ujedno i predsjednik KUD-a "Družina", paški župnik don Gašpar Dodić i župan Zadarske županije Božidar Longin. Brojna publika s oduševljenjem je popratila program. O KUD-u "Družina" govorio je predsjednik društva Franći Bukša, a pozdravne riječi uputili su županLongin i gradonalenik Fabijanić. Na skupštini su podijeljene i zahvalnice pojedincima koji su doprinijeli radu ili pomogli u radu KUD-a "Družina". U prigodnom programu nastupila je mlađa grupa KUD-a "Družina" i pjevači pučkih napjeva, a izveden je i dio "Robinje". Uz to, postavljena je i prigodna izložba fotografija o povijesti KUD-a "Družina". U nastavku obilježavanja 70 godina postojanja KUD-a "Družina", u subotu je u Domu kulture održan plesni folklorni program na kojem je nastupila i starija grupa KUD-a "Družina" i KUD-ovi iz prijateljskih gradova Križevaca, Bogdanovaca i Kozarmislenya iz Republike Mađarske.

Radio Pag KUD Druzina proslava 02

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK