slusaonica01
livestream01

Radio Pag Upozorenje vatrogasaca

Vatrogasci upozoravaju građane kako je s božićnim dekoracijama potreban oprez. Navode kako se početkom adventskog razdoblja povećava opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja blagdanskih dekoracija. Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je samo 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj. Božićno drvce ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu.

Vatrogasci savjetuju da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora te da se ne koristi neispravna božićna rasvjeta. Pridržavanjem ovih savjeta može se osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce. Ukoliko se primijeti požar treba odmah nazvati vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK