slusaonica01
livestream01

Radio Pag zvonik sv Luke Kolan

Nakon dvije godine rada na zvoniku Župne crkve sv. Luke u Kolanu, na zvonik su ponovno postavljena zvona.

Obnovljeno je mjesto na kojem su zvona stajala i na kojem će ubuduće stajati. Zvona i zvonik Župne crkve Sv. Luke u Kolanu godinama su bili su u lošem stanju. Općina Kolan je, zajedno sa Župnim uredom, odnosno župnikom, pokrenula projekt uređenja zvonika i zvona. Izrađena je dokumentacija za projekt cjelovitog uređenja zvonika i dobivena je suglasnost Konzervatorskog zavoda Zadar. Nije poznata točna godina izgradnje Župne crkve Sv. Luke, ali je poznato da je posvećena 1759. godine, a obnovljena je i proširena 1905. godine. Župa je pripojena Zadarskoj nadbiskupiji ukinućem Ninske biskupije 1828. godine bulom pape Leona XII. kojom je provedena reorganizacija biskupija u Dalmaciji.
Nakon dvije godine, zvona su ponovno na zvoniku Župne crkve Sv. Luke, na mjestu na kojem su se prije nalazila, a u Općini Kolan navode kako su postavljena na svoje staro mjesto u posebno radosnom trenutku, u vrijeme pred Božić i pred doček nove, 2020. godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK