slusaonica01
livestream01

Radio Pag Vjeropoj rijeci

U ponedjeljak 16. prosinca, s početkom u 19:00 sati, u Gradskoj knjižnici Novalja predstavit će se knjiga fra Bernardina Škunce "Vjeropoj riječi", roman esej o fra Bonaventuri Dudi. O knjizi će govoriti don Anton Šuljić i fra Bernardin Škunca. Organizator je Gradska knjižnica Novalja.


Knjiga "Vjeropoj Riječi" fra Bernardina (Roberta) Škunce objavljena je u izdanju Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda i Kršćanske sadašnjosti. U središtu je lik i djelo fra Bonaventure Dude, jednog od utemeljitelja "Glasa koncila", Nakladničke kuće Kršćanska sadašnjost, dopisnog člana HAZU-a, svećenika, propovjednika, prevoditelja Biblije, skladatelja i duhovnika. Fra Bonaventura Dude rođen je u Rijeci 1924., a umro je u Varaždinu 2017. godine. U Franjevački red stupio je 14. kolovoza 1941. godine, studirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu (1944.-1950.), a za svećenika je zaređen 15. siječnja 1950. godine. Od jeseni 1954. do lipnja 1957. bio je na poslijediplomskome studiju u Rimu, najprije na Antonianumu (1954.-1955.), gdje je doktorirao iz teologije, a potom na Papinskome biblijskome institutu (1955.-1957.), gdje je postigao biblijski licencijat. S franjevcem Zorislavom Lajošem pokrenuo je list "Glas koncila", a s J. Kaštelanom pokrenuo je i bio je glavni urednik prijevoda Biblije u izdanju Stvarnosti (1968.). Sudjelovao je u osnivanju Nakladničke kuće Kršćanska sadašnjost i Teološkog društva Kršćanske sadašnjosti (od 1968.). Dobitnik je znanstvene nagrade Annales Pilar Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar za 2004. godinu. Od 2010. godine bio je dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Razredu za društvene znanosti.
Nakon predstavljanja knjigu će se moći kupiti po prigodnoj cijeni.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK