slusaonica01
livestream01

Radio Pag sv Lucija Paski malisani

Dječji vrtić "Paški mališani, Pag " svečano je obilježio dan Svete Lucije koja se tradicionalno slavi u gradu Pagu. Sveta Lucija je djeci vrtića ujutro rano u ormarićima ostavila darove koje je osigurao vrtić. Uz cjelojutarnju prigodnu glazbu koja se čula s razglasa i veseli smijeh paških mališana dočekan je i paški župnik don Gašpar Dodić.


Don Gašar je djeci, odgojiteljicama i cijelom osoblju vrtića, uputio lijep blagoslov istaknuvši kako ga veseli dolazak kod najmlađih sugrađana.
"Izuzetno mi je lijepo s vama. Svi ste veseli i nasmijani, posebno odgojiteljice koje brinu o vama i s ljubavlju i osmijehom na licu nesebično se zalažu da djeci bude lijepo u vrtiću. Neka Vas anđeli čuvaju i bdiju nad vama," rekao je don Gašar koji je u ime župe uputio djelatnicima vrtića prigodan dar.
Nakon blagoslova djece, osoblja vrtića i prostora koji je izmolio don Gašar, ravnateljica vrtića Ljubica Fabijanić uputila je svećeniku prigodni dar te istaknula što je posebno veseli lijepo druženje s puno Božjih riječi i molitvom.
"Od srca vam hvala što ste nam došli i donijeli sa sobom puno lijepih želja, blagoslova i što ste pozvali anđele da nas čuvaju," rekla je ravnateljica Fabijanić.
Po starom Kršćanskom običaju, u vrtiću je don Gašpar blagoslovio i sadnju pšenica, što je simbol vjere.
Iznenađenja na dan Svete Lucije bilo je još. Nakon svećenika, na vratima vrtića zazvonili su još gosti koji su svim mališani donijeli lijepe darove. Eduard Maržić, jedan od vlasnika kampa Šimuni, uputio je bogatu donaciju, odnosno poslao je darove za svu djecu vrtića u Pagu i Povljani. Među darovima bilo je pregršt glazbenih kutija, svjetlećih lampica, igračaka i slatkiša.
Ravnateljica vrtića Ljubica Fabijanić istaknula je kako odgojiteljice i osoblje vrtića s ljubavlju rade s djecom.
"Posebni naglasak je i taj što djecu učimo tradicijama našeg grada. Veliki značaj smo dali i Svetoj Luciji kada se po tradiciji sije pšenica i počinje odbrojavati 12 dana do Božića," istaknula je ravnateljica vrtića.

Foto: Dječji vrtić "Paški mališani"

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK