slusaonica01
livestream01

Radioo Pag Benediktinski samostan Pag

U proteklih tridesetak godina Benediktinski samostan Sv. Margarite u Pagu u velikoj mjeri je obnovljen, uređen je i dvorišni dio i zgrada u Koludraškoj ulici koja je u vrijeme nacionalizacije bila uzeta samostanu.

No, tako vrijedan spomenik kulture potrebno je stalno održavati i popravljati i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je 50.000 kuna za obnovu krova na samostanu.
Benediktinski samostan sv. Margarite izgrađen je u današnjem Starom gradu 1318. godine, sjeveroistočno od Zborne crkve, a temelji tadašnjeg samostana i danas su vidljivi. Pažani su se 18. rujna 1474. godine, u svečanoj procesiji, preselili u novi grad Pag, ali benediktinke su još neko vrijeme ostale u napuštenom gradu. U novom gradu Pagu Benediktinski samostan Sv. Margarite i crkva benediktinki izgrađeni su 1483. godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK